Overweeg je te scheiden, maar ben je bang dat je spijt krijgt?

09-04-2021

Veel mensen hebben het gevoel vast te zitten in een ongelijkwaardige relatie, waarbij belangrijke elementen als vertrouwen, vrijheid, respect, seksuele aantrekkingskracht en plezier ontbreken. Na een eventuele scheiding kun je dan de tijd nemen om jezelf opnieuw te leren kennen, oude wonden te helen en voor een partner kiezen die beter bij je past. In mijn praktijk begeleid ik mensen na een scheiding in dat proces. 

In sommige gevallen is een scheiding echter zonde, omdat de relatieproblemen eigenlijk een uitnodiging zijn voor beide partners om aan zichzelf te werken. Als een scheiding dan onbewust een manier is om die lessen uit de weg te gaan kom je achteraf bedrogen uit. Je komt er dan al snel achter dat het gras ergens anders ook niet vanzelf groen blijft.

Al met al is de keuze voor een scheiding dus nooit makkelijk en de angst om achteraf spijt te krijgen vaak groot. Sommige partners lopen jarenlang rond met twijfels en de bijbehorende stress zonder dat ze de knoop durven doorhakken.

Ik ben gediplomeerd relatiecoach en heb me gespecialiseerd in de periode rondom een scheiding. Samen kunnen we kijken wat de beste keuze voor jullie is en hoe je alles zo rustig mogelijk kunt laten verlopen.