Angsten overwinnen

korte trajecten om je angst te overwinnen...

angst voor honden
angst voor honden

Angst voor honden is erg belemmerend. Ze kunt ze tenslotte overal tegenkomen en andere mensen gaan er vaak vanuit dat je hun hond leuk vind. Het is erg prettig als je weer zonder angst de deur uit kunt. Dan pas merk je echt hoe vervelend het was om deze angst te hebben.

Deze therapie is een combinatie van  RET therapie en het vergroten van je kennis over honden zodat je op een veilige manier met honden om kunt gaan.

angst tijdens het paardrijden
angst tijdens het paardrijden

Angst tijdens het paardrijden komt heel vaak voor. Je leert al vroeg dat paarden je angst spiegelen, dus je probeert je eroverheen te zetten, maar dat lukt niet altijd. Echt ontspannen is het paardrijden daarom niet voor je. 

Deze therapie is een combinatie van RET therapie en het verkrijgen van inzichten zodat je leert los te laten en op jezelf, het leven en het paard te vertrouwen. 

sociale angst
sociale angst

Vind je het moeilijk om jezelf te zijn in het contact met anderen? Ga je gesprekken achteraf over-analyseren en voel je je vaak onzeker? Sociale angst komt heel erg vaak voor, is erg belemmerend en kost veel energie. 

Deze therapie is een combinatie van RET therapie en het vergroten van je kennis van de sociale "regels" die we onbewust  spiegelen naar elkaar.

bindingsangst / verlatingsangst
bindingsangst / verlatingsangst

Als je last hebt van bindingsangst / verlatingsangst is het erg lastig om een liefdevolle relatie te krijgen en te behouden. Onbewust trek je alleen onbeschikbare partners aan of je saboteert zelf iedere beginnende relatie. Niemand is goed genoeg, er zijn heftige ups en downs of er is sprake van teveel of te weinig afstand. Uiteindelijk kiezen mensen dan vaak voor een partner die niet echt bij ze past. 

Het loont zeker de moeite om de onderliggende oorzaken aan te pakken, zodat ook jij geluk kunt vinden in de liefde.

hypochondrie
hypochondrie

De angst om ziek te worden of plotseling dood te gaan kan erg groot zijn en veel energie kosten. Zeker als je al eens eerder ernstig ziek bent geweest is het soms lastig om van je leven te genieten, terwijl je dat juist extra graag wil nu je gezond bent. 

Deze therapie is een combinatie van RET therapie en het verkrijgen van inzichten zodat je leert loslaten, accepteren en weer op jezelf en het leven te vertrouwen.

alle voorkomende angsten
alle voorkomende angsten

Sommige angsten zijn erg nuttig, maar veel angsten werken vooral erg belemmerend. We gaan onbewust ons leven aanpassen zodat we ons niet angstig hoeven voelen. Inzicht krijgen in je angsten werkt enorm bevrijdend. Als je 1 angst op de goede manier aanpakt zul je merken dat veel andere angsten ook meteen weg zijn. Je leven wordt veel leuker doordat je nieuwe situaties niet meer uit de weg gaat, maar juist opzoekt. Geen sleur meer, maar jezelf ontwikkelen en leuke nieuwe dingen doen!