Angsten overwinnen

korte trajecten om je angst te overwinnen...

angst voor honden
angst voor honden

Angst voor honden is erg belemmerend. Je kunt ze tenslotte overal tegenkomen en andere mensen gaan er vaak vanuit dat je hun hond leuk vind. Het is erg prettig als je weer zonder angst de deur uit kunt. Dan pas merk je echt hoe vervelend het was om deze angst te hebben.


faalangst
faalangst

Faalangst kan zich op veel verschillende manieren uiten. Zo kun je bepaalde taken blijven uitstellen of een baan onder je niveau uitkiezen om het maken van fouten te vermijden. Ook in je vrije tijd en in je relaties kun je veel last hebben van je faalangst.

sociale angst
sociale angst

Vind je het moeilijk om jezelf te zijn in het contact met anderen? Ga je gesprekken achteraf over-analyseren en voel je je vaak onzeker? Sociale angst komt heel erg vaak voor, is erg belemmerend en kost veel energie. 

bindingsangst / verlatingsangst
bindingsangst / verlatingsangst

Als je last hebt van bindingsangst / verlatingsangst is het erg lastig om een liefdevolle relatie te krijgen en te behouden. Onbewust trek je alleen onbeschikbare partners aan of je saboteert zelf iedere beginnende relatie. Niemand is goed genoeg, er zijn heftige ups en downs of er is sprake van teveel of te weinig afstand. Uiteindelijk kiezen mensen dan vaak voor een partner die niet echt bij ze past. 

Het loont zeker de moeite om de onderliggende oorzaken aan te pakken, zodat ook jij geluk kunt vinden in de liefde.

hypochondrie
hypochondrie

De angst om ziek te worden of plotseling dood te gaan kan erg groot zijn en veel energie kosten. Zeker als je al eens eerder ernstig ziek bent geweest is het soms lastig om van je leven te genieten, terwijl je dat juist extra graag wil nu je gezond bent. 


alle voorkomende angsten
alle voorkomende angsten

Sommige angsten zijn erg nuttig, maar veel angsten (hoogtevrees, claustrofobie, etc...)werken vooral erg belemmerend. We gaan onbewust ons leven aanpassen zodat we ons niet angstig hoeven voelen. Inzicht krijgen in je angsten werkt enorm bevrijdend. Als je 1 angst op de goede manier aanpakt zul je merken dat veel andere angsten ook makkelijker te overwinnen zijn. Je leven wordt leuker doordat je nieuwe situaties niet meer uit de weg gaat, maar juist opzoekt. Geen sleur meer, maar jezelf ontwikkelen en leuke nieuwe dingen doen!