ervaringen

Lesley van de Ven , 1 afspraak , 2022

Had ik dit maar 10 jaar eerder gedaan!
Ik heb door mijn hoogtevrees zoveel gemist en ben zoveel uit de weg gegaan. Van viaducten tot flatgebouwen, balkons op vakantie die ik angstvallig vermeed en als enige in t appartement bleef zitten. Glijbanen bij het zwembad, waar ik met mijn kinderen niet af kon. Winkels met meerdere verdiepingen, waar ik niet naar boven kon en ga zo maar door. Blinde paniek, trillen, door mijn benen zakken, huilen..... alles kwam voorbij. Tot de maat vol was en ik in contact kwam met Jolijn. We zijn eenmalig ruim een uur samen weg geweest, naar een hoge klimtoren. Normaal gesproken zou ik hier voor geen goud ingaan, maar Jolijn relativeert en kalmeert tegelijk.
Na die ene keer ben ik zelf flink gaan oefenen, meteen op de weg terug waren de viaducten al geen probleem meer. Ook de glijbaan ben ik inmiddels afgesuist en als klapper heb ik 2 weken geleden de Arc de Triomphe (65m) beklommen. Helemaal geweldig ik raad t iedereen aan. Ik heb dankzij Jolijn een groot deel van mijn leven terug, waarvoor eeuwige dank

A, 36 jaar

Het coachingstraject met Jolijn heeft mij veel zelfinzicht en moed gegeven. Hierdoor heb ik vertrouwen in mezelf gekregen. De gesprekken met Jolijn verliepen vlot en waren confronterend op een prettige, en vaak zelfs een grappige, manier. Ik ging altijd met een lach op mijn gezicht en volle goede moed weer naar buiten. Het is mij zo goed bevallen, dat ik graag eens in de zoveel tijd langs wil blijven komen om te evalueren hoe het met mij gaat, wat mijn doelen zijn en hoe ik deze kan bereiken.

Edwin
Ik ben naar coachingspraktijk Eersel gegaan omdat ik 8 jaar na mijn scheiding graag meer rust en minder stress wilde in de omgang met mijn ex zodat ik beter in mijn vel zou komen zitten en meer afstand kan nemen van haar problemen.
Al na een paar sessies merkte ik verschil in denken en na 4 maanden coaching van Jolijn is mijn situatie voor 90% verbeterd. Ik heb veel meer rust en de oplossingen voor de problemen waren heel anders dan ik in eerste instantie zelf had bedacht.

T , 32 jaar

Ik had last van Sociale angst en ik merk na de coaching heel veel verschil. Ik ben voortaan meer open, durf meer te zeggen en ben meer mezelf. Daardoor heb ik nu veel meer contact met andere mensen. Ik durf meer leuke nieuwe dingen te doen en ik ben daarbij niet meer bang om fouten te maken. Mijn dagen zijn nu een stuk leuker! :)

Linda, 29, deelneemster lang traject

Ik vind de werkwijze van Jolijn erg prettig. Ik voel me op mijn gemak en durf alles met haar te delen. Bovendien merk ik de positieve effecten van de coaching. Ze neemt de tijd voor je en neemt je serieus.

Ben* 32, deelnemer lang traject 

Ik merk na 3 maanden coaching heel veel verschil. Ik denk anders over dingen na en ik kan nu zelf problemen oplossen. Ook ben ik minder bang voor nieuwe dingen. Ik kan beter met moeilijke situaties omgaan, en ik denk een stuk beter over mezelf, daar ben ik erg blij mee.

Ik vind de werkwijze erg fijn. Jolijn laat me dingen doen die ik eigenlijk niet durf op een manier zodat ik het wel durf en ik zie dat ik het zelf kan. Ze zegt altijd erg goede dingen waar ik veel aan heb. Ik heb al veel dingen gedaan en geleerd die ik al heel lang wilde doen en leren.

Anoniem 36 jaar, deelneemster traject ,na 5 afspraken 

Mijn doel was als eerste om de omgang en communicatie met mijn ex beter te laten verlopen en ook los te laten. 

Toen ik bij Jolijn kwam was ik een jaar gescheiden. Ik had zelf de knoop doorgehakt om te gaan scheiden, maar de communicatie met mijn ex over de kinderen verliep niet zoals ik graag zou willen. Er was nog strijd en onrust en dat vond ik lastig, omdat ik niet wilde dat de kinderen eronder zouden lijden. 

Nu na 5 afspraken is er veel meer rust tussen mij en mijn ex. Als er een keer iets is kan ik dat veel sneller en beter loslaten. Ook vind ik de gesprekken met Jolijn erg fijn, ze heeft veel raakvlakken met mij en veel ervaring. Ik merk dat ik alles kwijt kan bij Jolijn, en dat ze ook achterliggende dingen naar boven haalt. Soms parkeren we wat en gaan we aan de slag met wat op dat moment het belangrijkste is. Ik heb nu inzicht in bepaalde zaken waardoor ik bewuster over dingen na ben gaan denken. Ik begin mijn grenzen steeds duidelijker te krijgen voor mezelf en laat daar andere mensen niet meer overheen gaan. 

Ben* 32 jaar, deelnemer lang traject, 3 afspraken

Ik ben begonnen met dit coachingstraject omdat ik me vaak onzeker voel over mezelf en mijn uiterlijk. Ik heb soms moeite met praten en kan dingen groter maken in mijn hoofd dan ze zijn. Ik heb angsten voor sommige dingen en kan nogal negatief denken. Vroeger ben ik uitgelachen tijdens een spreekbeurt en ik heb problemen gehad met mijn vader. Ik heb weinig zelfvertrouwen en ik ben snel beïnvloedbaar. Dat wil ik graag veranderen. Ook wil ik minder afhankelijk zijn van andere mensen zoals mijn vriendin en ouders.

Na 3 afspraken met Jolijn merk ik al best veel verschil. Ik ben bezig met mijn zelfbeeld en hoe anderen zichzelf zien. Ik voel me echt al beter in veel opzichten en ik denk beter over mezelf. 

Ik zou willen dat ik veel eerder naar een coach was gegaan. De oefeningen die ik moet doen zijn niet vervelend of moeilijk, maar ze maken wel echt al verschil.

van Rooij, traject hondenangst, 4 afspraken

Wat heeft Jolijn mij goed geholpen met mijn hondenangst! Op een hele gemoedelijke en totaal niet dwingende manier zijn we aan de slag gegaan, wat ik als erg fijn heb ervaren. Zelf heeft ze veel ervaring met honden.Het is zo fijn om nu de deur uit te kunnen, zonder je meteen druk te maken over alle honden die (mogelijk) langskomen. Ik had het jaren eerder moeten doen! Iedereen die twijfelt; ze kan je echt helpen! Jolijn; dankjewel!